Hari Rabu yang agak memenatkan ewan… tp penat cam ne pon, ewan happy & enjoy the moment…. Ewan ke 2 tempat yg best ari nie… gi ngan syazwan… a.k.a pemilik blog Wenkt.

Rabu, 06 nov 2006, ewan gi bangunan Parlimen...temankan syazwan utk jupe ngan menteri Belia dan Sukan..datuk sabree chik..ayah kepade Dafi AF 5...actually, dr smlm lagi syazwan ajak ewan temankan die... coz die tak suke gi tempat2 cam tu sorang.. mula2 dh ajak shain n israq, tp diorang kn esok ader paper...so tak dpt nk temankn syzwan...

Lastly, syazwan ajak ewan...smlm pas tau hal nie, ewan mcm raser ari gak..coz ewan nie jd so called- last choice nk temankan syazwan....(sorry wan...jgn marh ek..just tellig the truth).....tp ahkir nye ewan pham coz syazwan wat cam tu coz syazwan bimbang lover ewan marah or jealous coz ewan slalu kuar ngan syazwan....thanks wan, u r such a very good freen..

Tp, smlam pas syazwan ajak, ewan trus call lover ewan.. mintak kebenaran…. J

Ewan : baby, syazwan ajak abg temankan die gi parlimen jupe menteri & dinner kat
Shangri-la Hotel....boleh abg pegi...??

My lover : parlimen? Erm.... boleh je..ok...tp, diner pe tu?

Ewan : entah la dinner pe, tp yg abg tau dinner tu kol 6pm, kat shangri-la hotel. Tak pe,
nnti abg tanye details ngan syazwan k....thanks cyg...

My lover : ok….gi jer la..baby ok je…

Ewan : serius baby bagi abg pegi?? Tak kisah ke??

My lover : ala…baby ok je..abg kn dah abes exam…lagi pon, abg gi Shangri-la Hotel utk

Dinner je kn… bukan nk sewa bilik kn??? Hehehe

Ewan : tak der la... gi diner je...thanks cyg...


ni bangunan parlimen... ofis2 utk MP and so on...



td banyak giler kete2 mewah... geram je ewan tgok...huhu

Pas gi parlimen, kitorang rush ke maxis center kat KLCC.. coz nk settle kn bill maxis ewan... dah kene sekat coz dah lebih limit...so kene gi cepat coz ewan tak sms lagi lover ewan since bangun tido... ewan tak nk die risau kn ewan je...




terpakse bayar Rm30 dulu coz papa ewan lom masuk duet lagi...
abes kopak poket ewan... sedey ...:(


Then after bayar bill, ewan lak tengah lapor gile... tetibe syazwan suggest nk gi mkan nasi lemak antarabangsa kat kg baru…..erm….. kire ok la... tgh lapor kebulur nie...hehehe... tp kedai nasi lemak tu tutup..terpakse la makn kedai lain...

Jam dah kol 5.20pm..kol 6pm dah kene sampai shangri-la hotel...so kene makan lite-lite je.. then, ewan makan bubur nasi..just nk alas perut...lapar...

Pas mkan, trus gi Shagri-la hotel... Kat Sarawak Room…sampai2 je, event tak start lagi..so we all minum je drinks yg ade kat atas meja n sambil tengok2 picture2 dr Korean….

Owh ye, dinner kat Shangri-La hotel nie, ader lah event sempena Pelancaran secara rasmi Korean Plaza kat menara Hup Seng…anjuran Korean Tourism Organization (KTO)…



sempat posing... dlm toilet shangri-la sudeh...wakakaka
ok tak ewan dress in black & white?? :P



b4 masuk hall, korean tourism ader wat pameran pic2 dr korean...
pic kat atas nie dr kebun teh kat korean..





korea. satu mase dulu, ade la pusat penyebaran Buddha yg famous kat Asia selain
indonesia n India...




yg ni ader la salah 1 "wonder' kat korea.. ni kat Jeju island (if tak silap lor..)
surface pulau tuader "lekuk" cam mangkuk.....cantik n pelik...huhuhu
UNESCO dah warta kan kawasan ni sgb "haritage park"...




ni menu kitorang time event tu... semua nye Chinese Cuisine...tak der korean..sedey..



Korean Tourism skrngni tgh giat promote utk muslim tour ke Korea...td time event, Imam masjid Central-Seoul wat speech... die kate kat sane dah mudah carik Halal food n masjid...




godaan yg tak dpt ditahan....sedap nye...
ni wat ewan tak sabar nk gi Korea nie...huhuhu




then, time kuar dr hall, dpt goodie bag a.k.a door gift..
tp siut je coz dpt buku2 n map korea... klau ader dvd siri drama
korea best gak.....wakakaka

1 comments:

eh
nama dia dato' sri ismail sabri lor
bukannya ismail chek
dato' sri dan bukannya datuk seri

ihiks

November 18, 2008 at 1:49 PM  

Newer Post Older Post Home