fuyoooo...aidiladha yg agak memenatkan..samp ewan tak sempat nk update blog kesyangan nie..hehehehe..

mcam biase, pagi raye gi masjid n gi singgah kubur my grandaparents n uncle..
pas tu trus gi ambik daging korban kat masjid..kire byk la bahagian yg kitorang dpt..wakakaka...

sedara mara dr jauh semua turun terengganu n obviously umah ewan akan jadi medan "perkampungan" diorang...maka kire2 dlm 15 org tido kat umah ewan pd malam raya n malam lepas raya....pening ewan...neway, ramai2 nie best gak coz dpt borak2 n gosip2 sampai pagi...

dah gosip sampai pagi, maka ari raya tu, semua mata lebam coz tak ckup tido...yg paling teruk = ewan, paksu n hamymy(my kazen)...kami ber 3 mmg dah rapat n geng since kitorang kecik...
huhuhuhu...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

pagi raya pertama, my brother n my dad gi sembelih 3 ekor ayam yg kami bela... coz ayam tak sempat nk carik...so sembelih jer ayam2 kat reban tu... lagipon ayam kampung lagi best pe...wakakakakaka



time sembelih nie, ewan trus ambik hp n snap pic...kecian gak kat ayam tu...
then time makan kari ayam yg disembelih tadi, ewan tetibe rasa "lain mcam" coz
teringat time ayam tu kene "potong" xoxox....hehehehe

-------------------------------------------------------------------------------------------------

owh yeah, a day before raya, ewan, my sis (malinda n malissa ), along n uda (my uncle) gi shoping kat Mydin Mall kat bandar Kuala Trengganu..
fpr ur info, mydin Mall Kuala Trengganu ader lah the "most profitable" mydin yg ader kat seluruh M'sia nie.... maka, mmg ramai la umat manusia yg dtg shoping-moping kat sini...
lebih2 lagi, esok nye ade la hari raye.......huhuhu

time shoping-moping tu, ewan sempat snap pic yg agak "horor.....wakakakaka




ni ader la kejadian "pembunuhan" dolls yg paling besar penat tercatat dlm sejarah "ke-doll-an"...
kecian tgok dolls nie..kene gantung sane sini..siap pakai baju cantik2 lak tu.... abes semua mati kene gantung....ape la salah dolls nie eh?

mmg horor giler....ni nk kene saman mydin Mall nie.....wakakakakaka




ni lak, my big bro....gaya ala-ala pahlawan cina kuno la nie eh...huhuhu..nasib baik tak der pekerja mydin nampak....larikkk....hohohohoho


maka kesimpulan post ari nie : mari la kiter bertafakur pade ayam n patung2 tu dlm seminit...heheheheh...
semua nye jd korban manusia....kecian eh..

4 comments:

ngeri la mydin wat cenggitu... motif sangat....

anyway... raya korban tahun ni aku bawak adik2 pg puchong, rumah paksu aku yg baru balik amerika tuh...

oklah... happening jugak. kazen2 aku paham since parents aku ada kat Mekah diorang pakat ramai2 turun n sambut raya dgn kitorang...

huhu...

December 12, 2008 at 8:02 PM  

WAAAAAAAAAAAA ASAL BWAT PATUNG CAMTUE???!! kjam shial.

December 12, 2008 at 11:46 PM  

to shai:
meriah gak lor ko nye raser tahun nie eh...parents ko gi mekah? owh..tak tau lak aku..sorry

to N :
mmg kejam giler mydian tu..kecian ewan tgok dolls tu kene gantung...jom kiter saman nk?? wakakaa

December 13, 2008 at 2:09 AM  

u..
kalo u kesian kt ayam kampung yang u ckp sedap tu
u shouldn't ate them..
mama i yang ckp.
i odnt noe why..


nasib baik ah adik bradik chucky yang kene gantung
bukan PUSSYCAT DOLLS

December 13, 2008 at 8:28 PM  

Newer Post Older Post Home