tetibe jer ewan raser nk update pasal movies yg ewan dah tgok baru nie..yg paling terbaru nie ader 2 movie.... dragon ball n race to the witch mountain..

actually, utk dragon ball nie, ewan gi ngan Syed n hafiz..... hafiz dpt tiket premium pd 12 march from one of his fren utk 3 org..so kami ber3 gi la tgok.....premium class ni mmg best...kerusi yg empuk view yg sgt best!!!! wakakaka


ok,utk citer dragon ball....... mgikut pade tajuk nye "evolution", so citer ader byk evolution dr jalan cerite Akira Torimaya yg dlm komik n kartun..tp still lagi pade kiter yg ikut komik n kartun dragon ball (ingt tak pagi Ahad kol 930am....huhuhu), kiter still leh pham ngan baguz jalan citer ni.....

cume, muke Master Kame (Master Rosyi....Jet li) tu agak cam mude sgt je....kan master Rosyhi tua berjanggut n mcm PENYU.....huhuhu..then Gooku lak, overall yg mmg best gak lakonan die...
yg lain, bagi ewan ok je.....

actually, ewan expect lebih byk action spnjang movie tu...yer la, kiter kn tgok Dragon ball, so sure la action sane sini kn...tp malang nye, dlm dragon ball Evolution nie, action agak kurang just mgkin bagi sequal Dragon Ball nnti baru byk kot.... ewan rase utk movie pertama nie, diorang just nk kiter paham ape yg berlaku n kenal ngan watak2 tu (even semua org dah tau kn??....ngok tul..huhu)....

so tggu la the Sequal nye...huhuhu.... ewan bagi 3 stars!!!!


alrite, utk citer Race to the witch mountain (RTTWM), ewan baru jer tngok ngan smlm (14 mac) kat Cinelaisure ngan my frenz coz kitorang gi cuci mati n cuci wallet kat IKEA...then tgok ader mase skit lagi, then trus larik ke Cinelaisure ( ewan mmg larik coz time tu ujan lebat..hehe) utk tgok movie...muahahaha..

RTTWM nie, citer pasal UFO terhempas kat area desert kat Vegas n UFO tu bwk 2 "alien" utk bwk balik hasil "research" diorang ke planet diorang.....tp UFO tu terhempas coz kene tembak ngan sekor "asassin" ala-ala Predator yg ade complete weapon n shield....huhuhu

so "race" dlm RTTWM nie berlaku biler UFO yg terhempas tu dah di kuaratin oleh Team dr US federal Gov kat 1 secret base kat area pergunungan = WITCH MOUNTAIN..... so 2 alien tu ngan bantuan "the rock" n the predator yg nk bunuh alien tu masing2 berkejar-kejaran (bukan main kejar-kejar budak tadika k....) ke witch mountain tu.......selebih nye, korang tgok sndiri eh!!!!!

yg best nye RTTWM nie, citer nie ader smua unsur (bukan unsur SX ye...opss) i mean, movie nie ader humour, action, romance skit and sedih skit....smua complete la....huhuhu
tu yg wat suke movie nie....wakakakaka....

so ewan bagi 4 stars utk RTTWM nie...... UTK KORANG YG LOM TGOK LAGI, EWAN SARAN KORANG CEPAT2 GI TGOK K!!..... BEST!!

3 comments:

salam. ewan dragon ball tu x menarik sangat lol. x banyak action. boleh bagi 5 star je dari 10. hahahaha

March 15, 2009 at 9:26 PM  

hi wan...
sorry late reply...
erm, skrg nie x lah bz sgt..
mwahahaha..

March 16, 2009 at 9:46 AM  

to be very honest...
the dragon ball movie adaptation does not goes up to my expectation as there are so many great flaws that can be found in the movie itself.
but nonetheless... it was an enjoyable watch (maybe because it was free as someone pays for it?).
i am rooting for 'talentime' by yasmin ahmad. should be yet another brilliant film from her i supposed.

btw... have you changed your number? i seemed to unable to call you. hit me with your number, will you?

March 21, 2009 at 9:49 PM  

Newer Post Older Post Home