nie skrng baru balik kelas...kelas International law, Trade & finance (ITF)..erm..cam biase la, Pn Azlina wat gelak2 dlm kelas n mgajar kitorang cam ner nak jadi stabil if kene langgar ngan bullet train kat taiwan...wakakaka..laju giler die mgajar!!!!

Ewan ader duk visit blog2 tetibe bace 1 entry kat blog RALPH... entry tu pasal dilemma Ralph..
so, today ewan raser cam nk kongsi pasal my dilemma lak..

ader 1 decision yg blom ewan decide lagi...org2 tertentu n yg terlibat dah bising2 kat ewan n asyik pujuk ewan utk say YES...mmg la, dlm ati nie, honestly, nk jer say YES....tp ewan duk pikir other "considerationssss".....ni wat pening kepala n raser nk migrain (kene makan uphamol lagi!!)...

semua bende yg perlu dah "diuruskn" oleh "sumbody"....so kene tggu ewan say YES je (bukan "I DO" cam nk kawin yek!!)....oh God, please help me...

7 comments:

wah..ni betol dalam dilema nih..

cakap je yes..

abes cite..

or the story just begin when u say yes??

wah..dilema dilema~

March 19, 2009 at 7:27 PM  

hurm... newey, pikir masak2 sebelum buat keputusan. Sbb, maybe ada effect di kemuadian hari if kita tersilap membuat keputusan kan..

btw, keep up the good work aaa..

March 22, 2009 at 9:58 AM  

betul kata ismael tu. pikir dulu sebelum buat keputusan ok. bak kata org tua sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tada gunaa

March 22, 2009 at 2:20 PM  

Asalammualaikum..saya pon x tahu nak kata ape sebab x tahu keputusan apa saudara perlu buat..cume banyakkanlah memohon petunjuk pada tuhan supaya dpat buat kep dgn btoi

March 22, 2009 at 3:51 PM  

to gjul:
entah la..ewan tak brani nk say yes or say no utk mase skrng...kepala n ati ewan bercanggah...
erm..ewan rase bile ewan say yes, byk bnde akn brubah..tapi tak tau bende tu akn jdi baik or not..

to ismael:
thanks ismael...yup, ewan kene pkir masak2 hal nie..ewan tak nk kecewakan diri ewan n tak nk kecewakn org lain gak...takut wat keptusan yg salah!!

to KK/ eragon_iz:
tu la yg ewan takut...tul tu, sesal dlu pendapatn, sesal kemudian, tak brguna lg..

to Deriacomei:
thanks so much...ewan dah ade wat solat hajat n solat iztiqarah utk mintak ptunjuk..hope Allah will answer my prayer...amin..

March 23, 2009 at 3:42 PM  

ye ye btol..maybe when u say yes..you'll find many things suddenly change..n jgn tekejut lak time tuh.coz u cant take your 'yes' back at that time...so think carefully n wisely~~

March 23, 2009 at 8:24 PM  

u cant say yes or not at the same time.pilihan dkt tgan u kn?
bile buat keptusan, please jgan ikut kn sgt hati tu.biar waras k!

p.s- u knw me right?

March 23, 2009 at 11:11 PM  

Newer Post Older Post Home